Daarmee is de MP3 LT, de driewielige motorscooter die met het autorijbewijs B bestuurd mag worden, een ongekend succes in ons land. Eind vorig jaar debuteerde de Piaggio MP3 LT in ons land en sindsdien is de belangstelling voor de motorscooter met de twee voorwielen en het enkele achterwiel zeer groot. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven. De kracht van de MP3 LT schuilt hem naast zijn ontwerp en techniek in het feit dat de MP3 LT geniet van de voordelen van een motor, maar tegelijkertijd ook bereden mag worden door bestuurders met een autorijbewijs B. Daarmee is de MP3 LT ook voor automobilisten een meer dan aantrekkelijke optie geworden om tussen de dagelijkse files door te rijden of om zich snel en wendbaar en op veilige wijze door het stadsverkeer te begeven.
"Al bij de introductie van de Piaggio MP3 LT werden we blij verrast door de enorme vraag naar deze bijzondere motorscooter," verklaart Machiel Spiering, Sales Manager van Piaggio Benelux. "Nederland begint in te zien dat er met de komst van de MP3 LT een geheel nieuw vervoersalternatief op de markt is, dat zowel wat reistijd als reiskosten betreft buitengewoon efficiënt is en ook nog eens bereikbaar voor iedereen met een autorijbewijs. Gezien de verkochte aantallen lijkt het erop dat we hier te maken hebben met een zich voortzettende trend. Er is op bepaalde uitvoeringen en kleuren zelfs sprake van een kleine levertijd en de vraag uit de markt overtreft onze verwachtingen keer op keer. Op dit moment lopen we ruim 45 procent vóór op onze voorspellingen, die al vrij positief waren. Dat de MP3 LT een succes zou worden, hadden we stiekem wel verwacht. Maar dat Nederland deze driewieler zó massaal zou omarmen, was zelfs voor ons een verrassing."
De vijfhonderdste Piaggio MP3 LT werd recent verkocht door Arie Molenaar Motors in IJsselsteijn, waar het jubileumexemplaar deze week in feestelijke sfeer werd overhandigd aan mevrouw Nouwens, de nieuwe eigenaresse. Arie Molenaar: "Het zijn vooral automobilisten zonder motorrijbewijs die op de MP3 afkomen. De gratis rijvaardigheidstraining door de KNMV die kopers van een MP3 LT ontvangen, wordt door onze klanten bovendien als zeer leerzaam en plezierig ervaren."

De Piaggio MP3 LT is de eerste volwaardige motorscooter op de markt die mag worden bestuurd door automobilisten met een B-rijbewijs.  Recent heeft Piaggio de internationale media laten kennismaken met de Piaggio MP3 Hybrid, ’s werelds eerste hybride motorscooter. De MP3 Hybrid legt tot 60 kilometer af op een liter brandstof, claimt Piaggio.