CEO Martin Winterkorn spreekt van een belangrijke stap in de richting van een geïntegreerd bedrijfsautoconcern onder Volkswagen, dat de merken MAN en Scania zou moeten omvatten. Bedrijfsvoertuigen hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot de tweede sterke pijler onder VW, aldus de topman. 

Het aandeel van 75,03 procent is volgens Winterkorn "een volgende, belangrijke mijlpaal" in het streven van de autoproducent om ook op bedrijfsautogebied de gestelde groeidoelstellingen te kunnen bereiken. "Wij zullen voortgaan op de reeds ingeslagen weg en de consequenties hiervan aanvaarden", aldus Winterkorn. "Ons beleid is essentieel voor de toekomst en de concurrentiepositie van de merken MAN, Scania en Volkswagen." MAN blijft operationeel onafhankelijk en behoudt zijn identiteit. MAN Power Engineering blijft een integraal onderdeel van MAN.

De beide truckmerken MAN en Scania kunnen hun winstgevendheid vergroten door meer met elkaar samen te werken, aldus VW. Van de winst die dit oplevert profiteren zowel Volkswagen, als grootste aandeelhouder van beide bedrijven, als de externe aandeelhouders van MAN en Scania. Intussen houdt Volkswagen "alle opties open" voor de verdere ontwikkeling van een "geïntegreerd bedrijfswagenconcern."