Luca de Meo werd in november 2015 aangesteld als algemeen directeur van de Spaanse autofabrikant. Onder zijn leiderschap startte de fabrikant het grootste modellenoffensief in zijn geschiedenis met de lancering van vier nieuwe modellen (Ateca, Leon, Ibiza en Arona) in achttien maanden. De autofabrikant heeft in 2016 zijn beste resultaten ooit behaald. In de eerste helft van dit jaar groeide de operationele winst met 40,9 procent. 

Prestigieuze prijs

"Ik ben zeer dankbaar", zei De Meo toen hij op de hoogte werd gesteld van het winnen van de Eurostars Award. "Het is een eer om deze prijs te ontvangen van een prestigieus vakmedium als Automotive News Europe." De Meo won dezelfde award eerder in 2007 en werd in 2014 geëerd in de sales & marketing executive-categorie. "Dat ik deze prijs nu krijg, heb ik te danken aan al mijn fantastische collega’s", benadrukt hij. "De resultaten die wij behalen, komen voort uit onze gezamenlijke inspanningen om het merk vooruit te helpen."

Onderscheiding

Luca de Meo werd in 1967 geboren in Milaan. Hij studeerde Business Administration aan de Università Commerciale Luigi Bocconi en schreef zijn scriptie over bedrijfsethiek in Italië. De Meo begon zijn carrière bij Renault en kwam daarna via Toyota en Fiat als marketing manager bij Volkswagen terecht. Voor zijn succesvolle carrière kreeg hij de titel ‘commendatore’ van de Ordine al merito della Repubblica Italiana, wat een van de hoogste onderscheidingen in Italië is. Momenteel is De Meo niet alleen Seat-president, maar is hij ook lid van de directieraad van Ducati.