Jan Ploeg heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn van drie jaar. Wel geeft hij gehoor aan de oproep van het hoofdbestuur om zijn hervormingen en vernieuwingen bij Bovag eigenhandig af te ronden. Ploeg heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor een nieuwe, meer marktgerichte koers. Daarnaast zijn onder zijn leiding secretariaat en bestuur slagvaardiger gemaakt. Ook op gebied van de relatie Bovag-dochters, financiën en CAO heeft Jan Ploeg de nodige vernieuwingen in gang gezet. Veel vernieuwingen zijn al succesvol doorgevoerd, andere zijn grondig voorbereid en krijgen komend jaar hun beslag. Met de verlenging van een jaar zegt het bestuur van Bovag voldoende tijd te hebben om een goede opvolger te zoeken voor Jan Ploeg. Daartoe wordt een profielschets opgesteld.
Sandra Molenaar is benoemd tot operationeel directeur van Bovag. Met deze benoeming is de herstructurering van het secretariaat voltooid. Molenaar stuurt als operationeel directeur de drie clustermanagers en de ondersteunende diensten aan. Ze rapporteert aan de algemeen directeur Koos Burgman, die ook secretaris van het hoofdbestuur is. Naast de operationele taken blijft marketing een belangrijke plaats innemen in de portefeuille van Sandra Molenaar.
Robert Clement gaat zich in zijn nieuwe functie van directeur vermogen geheel toeleggen op de bewaking en ontwikkeling van het bezit van de vereniging. Met name de strategische meerwaarde en ook de rendementsontwikkeling van dochterbedrijven zullen hiermee veel gerichter worden aangestuurd en bewaakt. Ook andere commerciële activiteiten van de vereniging, die in aparte ondernemingen zijn of worden ondergebracht, vallen onder zijn supervisie.