Dat meldt Automotive News Europe. Het noodlijdende General Motors heeft in de afgelopen zomer het merk Hummer al te koop gezet als gevolg van de ingestorte verkoopresultaten van met name grote suv’s. De kredietcrisis die later in het jaar de kop opstak, heeft GM acuut in zeer grote financiële moeilijkheden gebracht. Sindsdien is het bedrijf naarstig op zoek naar liquide middelen. De verkoop van Hummer zou GM vijfhonderd miljoen dollar moeten opbrengen.
De Amerikaanse gigant moet zijn herstructureringsplan inleveren bij de Amerikaanse minister van financiën om de toegezegde 9,4 miljard dollar aan leningen veilig te stellen en de verkregen noodlening van vier miljard (van president Bush) te rechtvaardigen. In de aanloop heeft GM al gezegd dat het Hummer zal verkopen, zich zal ontdoen van Saab en de opties zou onderzoeken voor Saturn.
Aan de andere kant probeert GM geld te krijgen van de Zweedse regering om het mogelijk te maken Saab op de been te helpen. Men wil zeshonderd miljoen dollar aan leningen ontvangen van de Europese Investeringsbank waar de Zweedse staat dan garant voor zou moeten staan, zo meldt Bloomberg News. Moeder GM zou over het komende jaar vierhonderd miljoen dollar hebben toegezegd voor de introductie van de nieuwe 9-5 en de 9-4 crossover. GM wil met hulp van beschikbare Zweedse fondsen proberen Saab aan de gang te houden en te herstructureren voor een eventuele verkoop.