De twee topmannen zijn de eerste prominente slachtoffers van de maandenlange overnamestrijd tussen Porsche en Volkswagen. Wiedeking zal bij de Duitse sportwagenspecialist worden opgevolgd door Michael Macht en krijgt vijftig miljoen euro mee, Härter 12,5 miljoen euro. Wiedeking geldt als een van de best betaalde managers ter wereld. Er werd al gespeculeerd dat hij een gouden handdruk van honderd miljoen euro mee zou krijgen.
Volgens Porsche levert het vertrek van het duo een "belangrijke bijdrage aan het oplossen van de situatie". Wiedeking wordt verantwoordelijk gehouden voor de mislukte poging om Volkswagen over te nemen. Daarbij stak Porsche zich zo diep in de schulden dat het nu zelf in d eproblemen verkeert. Mar de rollen zijn nu omgedraaid. Volgens de Süddeutsche Zeitung, die zich baseert op anonieme bronnen rond Porsche, is het inmiddels "duidelijk dat Volkswagen de sportwagenbouwer overneemt". Eerder werd bekend dat daarbij mogelijk ook geld uit Qatar komt. Deze golfstaat krijgt nu een minderheidsbelang in Volkswagen waarmee voorkomen wordt dat het autoconcern uit Wolfsburg zich zelf diep in de schulden moet steken om de overname van Porsche te kunnen financieren.
Vandaag zou de Raad van Commissarissen van Porsche bijeenkomen om te praten over de toekomst van de sportwagenspecialist maar de bijeenkomst werd een dag vervroegd. Tijdens de bijeenkomst werd onder andere besloten vijf miljard euro extra kapitaal aan te trekken.