De overeenkomst over de aandelenovername is afhankelijk van vooraf besproken voorwaarden. Die behelzen onder meer de te verwachten kredietgarantie van de Zweedse overheid en de doorlopende steun van General Motors tijdens de periode dat Saab verzelfstandigd wordt. Saab staat op het punt enkele nieuwe auto’s die zich in de laatste ontwikkelingsfase bevinden te introduceren. Als onderdeel van de overeenkomst zullen General Motors en Saab technologie en diensten van elkaar blijven afnemen gedurende een bepaalde periode. Dat wordt geregeld in de vorm van licenties en leveringsovereenkomsten.
"Dit contract is een belangrijke stap op weg naar een potentiële overeenkomst", aldus Carl-Peter Forster, president GM Europe. In het persbericht zegt hij: "Saabs uitstekende auto’s, het unieke design en de technische kennis met betrekking tot motoren en veiligheid en de onmiskenbare merkidentiteit van Saab, gecombineerd met de innovatieve kracht en ondernemerszin van de Koenigsegg Group, beloven een succesvolle toekomst voor het merk. We blijven met alle partijen in gesprek om de laatste details vorm te geven en de overeenkomst snel af te ronden, wat waarschijnlijk in de komende maanden gebeurt. Dat hangt af van de financiële steun van de Europese Investeringsbank (EIB), met garanties van de Zweedse overheid."
"We hebben wederom een belangrijke stap gezet naar het realiseren van Saabs toekomst", zegt Christian von Koenigsegg, algemeen directeur van de Koenigsegg Group. "Ons plan is Saab om te vormen tot een zelfstandige, dynamisch ondernemende firma, en om Saab duurzaam winstgevend te maken. We blazen Saabs Zweedse identiteit nieuw leven in: milieubewustzijn, veiligheid, innovatief design en fun to drive."

Jan Ake Jonsson, managing director van Saab: "Dit is uitstekend nieuws voor iedereen ter wereld die aan Saab verbonden is. Het is een belangrijke stap naar het veiligstellen van banen en onze toekomst op lange termijn als een Zweedse autofabrikant. Op korte termijn stelt de overeenkomst ons in staat spannende nieuwe auto’s te introduceren, te beginnen met de nieuwe Saab 9-3X, die volgende maand op de markt komt."
Via newsroom.saab-web.com/ is een interview te zien met Jan Ake Jonsson en Christian von Koenigsegg; zij gaan in op de toekomst van het nieuwe Saab.
Koenigsegg Group AB is een consortium van particuliere investeerders, waaronder Koenigsegg Automotive AB. Koenigsegg Automotive AB is producent van supersportauto’s en heeft agentschappen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Oceanië. De firma is opgericht in 1994 en bevindt zich in Ängelholm, Zweden.
GM staat er financieel zo slecht voor dat het bedrijf drastisch reorganiseert. De verkoop van Saab (dat al jaren verliesgevend zou zijn) is er een onderdeel van.