Dat meldde Wall Street Journal. "Alle opties voor een goede toekomst voor Opel worden onderzocht", heeft een woordvoerder van GM desgevraagd als commentaar gegeven. Het is al eerder bekend geworden dat daartoe niet alleen de verkoop behoort maar ook de mogelijkheid dat GM zijn Duitse dochter behoudt of dat Opel uiteindelijk toch failliet gaat.
De bereidheid een miljard euro in Opel te investeren, is een drastische ommekeer in de strategie van GM. Het was tot dusver ondenkbaar dat er Amerikaans belastinggeld naar het buitenland zou worden gepompt. GM is na zijn faillissement immers feitelijk in handen van de Amerikaanse staat en die heeft miljarden en miljarden aan steun gegeven. Bovendien wijst de bereidheid tot investeren erop dat GM zijn Duitse dochter toch zou willen behouden.
GM gaat er ook van uit dat de regeringen van Spanje, Groot-Brittannië en Polen ongeveer een miljard euro aan steun voor Opel zouden willen opbrengen. Deze landen hebben fabrieken van Opel/Vauxhall binnen de landsgrenzen en zijn ontevreden over de eenzijdige steun van de Duitse regering aan overnamekandidaat Magna/Sberbank. De landen vrezen dat hun Opel-fabrieken weleens zwaarder getroffen zouden kunnen worden door bezuinigingen of reorganisaties dan de fabrieken in Duitsland, met alle gevolgen voor de werkgelegenheid. GM zelf is tot dusver altijd voor overnamekandidaat RHJ International geweest.