Deze auto wordt voor het eerst aan het publiek getoond. Op de tentoonstelling zijn ook drie zogenoemde ‘verjaardagsauto’s’ van Ferry Porsche te zien. Deze auto’s ontving hij destijds van zijn werknemers. Daarnaast geven nooit eerder gepubliceerde foto’s, persoonlijke documenten en eigendommen uit het ondernemingsarchief de bezoeker nieuwe inzichten in de activiteiten van de ondernemer en mens Ferry Porsche.
Het succesverhaal van de sportautofabrikant is ondenkbaar zonder het levenswerk van Ferry Porsche. Onder zijn leiding groeide het ingenieursbureau van zijn vader Ferdinand uit tot een zelfstandige automobielfabrikant. De in 1948 voorgestelde Type 356 was de eerste sportauto die de naam Porsche droeg. Als directeur en voorzitter van de raad van commissarissen leidde Ferry Porsche de onderneming gedurende vijf decennia en is het bedrijf (met vallen en opstaan) uitgegroeid tot de belangrijkste fabrikant van premiumsportauto’s ter wereld.
Het Porsche Museum in Stuttgart is elke week van dinsdag tot en met zondag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. (www.porsche.de/museum)