Met de prijs wordt extra aandacht geschonken aan optimaal wagenparkbeheer en aan innovatie op dit vlak. De genomineerden zijn:

Jansenzoekt.nl. Via deze onafhankelijke vergelijkingssite kunnen bedrijven, instellingen, inkopers en beslissers snel en gratis beslissingen nemen over de te kiezen leasemaatschappij of leaseauto.

– Leaseorder.nl. Een digitale marktplaats voor nieuwe auto’s, die het kopen van een nieuwe auto transparant wil maken voor de

leasemaatschappij. Nadat de order is opgesteld, wordt de volgende dag geboden door verschillende potentiële autodealers. Vervolgens kan de leasemaatschappij zelf bepalen welke order in aanmerking komt.

TomTom WORK. Connected Navigation verbindt de voertuigen en medewerkers op de weg in real-time met kantoor. De voordelen liggen onder meer op het vlak van productiviteit, service en kosten.

Travelcard, één pas voor tanken en openbaar vervoer. De Travelcard is het vervoersbewijs, een treinkaartje is niet meer nodig. Reisadvies of het boeken van een reis kan zowel online als telefonisch. De rekening gaat via Travelcard automatisch naar de werkgever.

De Fleet Innovatie Prijs 2008 wordt op 27 november uitgereikt door de juryvoorzitter Vic Vooys. Tijdens de Fleet Management Expo presenteren diverse deelnemende bedrijven hun oplossingen op het gebied van effectief wagenparkbeheer. Het programma is gratis toegankelijk, mits bezoekers zich vooraf via de website registreren.