Richard Sikkel, algemeen directeur Athlon Car Lease Nederland: "We willen een sterk en gezond bedrijf blijven en daarvoor nemen we een aantal maatregelen. We gaan efficiënter werken en besparen op de kosten. Het aantal locaties, nu dertien in Nederland, bekijken we kritisch. Daarnaast voeren we een uniform bedieningsconcept in zodat onze klanten optimaal kunnen profiteren van onze expertise en wij een nog betere dienstverlening kunnen aanbieden."
Na jarenlange groei is de verwachting van Athlon Car Lease (nu 129 duizend auto’s) dat door de economische omstandigheden het leasewagenpark in 2009 geen groei zal vertonen. "Door de ontwikkelingen op de kredietmarkt zijn de afgelopen maanden de kosten voor de financiering van auto’s toegenomen. Het acceptatiebeleid bij het aantrekken van nieuwe klanten scherpen we aan, waarbij klantrendement en risico belangrijke uitgangspunten vormen. Andersom kijken bedrijven kritisch naar de inzet van een nieuwe leaseauto en verplichten bijvoorbeeld leaserijders een auto die door vertrekkende collega’s is achtergelaten, tot het einde van het contract te rijden. Daarnaast hebben ook wij al in 2008 ervaren dat een groot aantal van onze huidige klanten bestaande leasecontracten wil verlengen. De afnemende vraag naar nieuwe leaseauto’s geeft ons de gelegenheid extra aandacht te besteden aan de kwaliteit van onze eigen organisatie", aldus Richard Sikkel. De komende weken werkt Athlon Car Lease de plannen verder uit. Het programma wordt in 2009 uitgevoerd en zou enkele tientallen banen betreffen.

Athlon Car Lease heeft ruim zeshonderd medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, wat weer een volle dochter is van Rabobank.  Ook bij moeder De Lage Landen International wordt ingegrepen. Daar moeten wereldwijd 150 medewerkers vertrekken, waarvan dertig in Eindhoven.