Het aantal verkochte commerciele voertuigen in Nederland steeg in december met 23,8 procent tot 2.583 voertuigen. Het EU-gemiddelde kwam uit op een toename van 7,5 procent, waarbij in de grote markten stijgingen werden gerealiseerd in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en verkoopdalingen plaatsvonden in Spanje en Italie. Ook in ‘eurocrisislanden’ Griekenland en Portugal werden dalingen geregistreerd.

Over heel 2011 steeg de verkoop van nieuwe commerciele voertuigen in Nederland met 20,3 procent, waar het gemiddelde groeicijfer voor de EU 9,9 procent bedroeg. Ook hier droegen Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk bij aan de groei en was er sprake van verkoopafname in Spanje, Italie, Griekenland en Portugal.

In Nederland was in 2011 de verkoopgroei het grootst in het segment zware vrachtwagens, met een plus van 38,6 procent. Daarna volgen de segmenten middelzware vrachtwagen en transportbussen (+33,3%) en kleine bestelbussen (+18,2%). In het segment passagiersbussen was hier sprake van een verkoopdaling van 6,4 procent.