Dit blijkt uit cijfers van RAI Vereniging. Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen neemt toe. Inmiddels is het aandeel elektrische auto’s op de totale nieuwverkopen in het eerste kwartaal gegroeid van 1,4 procent in 2017 naar 2,9 procent in 2018.

Volgens voorzitter Steven van Eijck is de verkoopstijging mede te danken aan de toename van het aantal modellen in het middensegment. De vereniging verwacht dat hierdoor in totaal dit jaar circa 15.000 nieuwe volelektrische auto’s worden verkocht. Dat betekent bijna een verdubbeling ten opzichte van 2017, toen 7.958 volelektrische auto’s de showroom verlieten. 

Privélease

Veruit de meeste nieuwe registraties van elektrische auto’s zijn zakelijk, zo’n 87 procent. De overige zijn particulier. Volgens Van Eijck wordt de terughoudendheid van particulieren vooral veroorzaakt door de nu nog veelal hoge aanschafprijzen van elektrische auto’s. Voor deze groep mensen kan private lease een interessante optie zijn, zeker met het oog op de lage brandstofkosten. Van Eijck verwacht dan ook dat het aantal privé geleasede elektrische auto’s de komende tijd zal groeien.