Het doel is tweehonderdduizend elektrische voertuigen in 2020 te realiseren. De provincie wil hiermee een bijdrage leveren aan duurzame energie en werkgelegenheid in Brabant.
De provincie stimuleert de samenwerking, zowel voor de ontwikkeling en productie van voertuigen, als voor het uitrollen van een slim (vraaggestuurd) netwerk van oplaadpunten. Gedeputeerde Annemarie Moons zegt in het persbericht: "Elektrische voertuigen kunnen tot zestig procent energie besparen en een grote bijdrage leveren aan een betaalbare, betrouwbare en duurzame energievoorziening. Ook kan dit vele duizenden banen opleveren voor Brabant. Het is een kans voor de economie en het milieu, die we moeten benutten."
Nieuwe en bestaande automotive en hightech mkb-bedrijven gaan samenwerken om de elektrische voertuigen en deelsystemen te vervolmaken en de bijhorende bedrijvigheid in Brabant en (inter)nationaal verder te ontwikkelen. Hiervoor is een nieuw cluster ‘Electric Motive Technology Cluster’ opgestart, op initiatief van het Automotive Technology Centre ATC, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij BOM en provincie Noord-Brabant. Voor de ontwikkeling, aanleg en toepassing van een slim (vraaggestuurd) netwerk van oplaadpunten, werken ondernemers en kennisinstellingen op gebied van energietechniek, (auto)motive, logistiek en ict samen in het zogenoemde ‘Mobile Smart Grid’. Hierbij zijn Brabantse en (inter)nationale ondernemingen betrokken samen met  netwerkbeheerder Enexis.
Daarnaast zal onderzocht worden hoe het openbaar vervoer in Brabant en het eigen provinciale wagenpark uitgebreid kan worden met elektrische voertuigen. Ook worden bestaande subsidies, innovatieprogramma’s en participaties van provincie, Rijk en Europa ingezet om deze systeeminnovatie van de grond te krijgen.