Deze onderdelen bestaan nu nog uit glasvezel maar het vezelhennep van HempFlax is veel lichter én sterker. Om deze opdracht binnen te halen, heeft HempFlax een bestaand bedrijf overgenomen. De productie verhuist binnenkort naar Oude Pekela. De opdracht betekent werk voor zeker tien mensen.
Het is voor het eerst in zijn 16-jarig bestaan dat HempFlax een eindproduct gaat maken. Tot nut toe produceerde het bedrijf alleen halffabrikaten.

Met 140 hectare startte Hempflax in 1994 de herintroductie van industriële hennep in Nederland. Met succes want Hempflax-vezel dient als grondstof voor uiteenlopende producten zoals isolatiemateriaal en papier, en de vezel werd eerder ook al verwerkt in deurpanelen en dashboards door BMW en Opel.
Hempflax is erg overtuigd van de duurzaamheid van hennep en hennepteelt en looft op zijn website honderdduizend euro uit aan iedereen die het tegendeel van de volgende stelling kan bewijzen:‘Als het broeikaseffect zou worden gekeerd door een verbod op alle fossiele brandstoffen en hun derivaten, of aan het gebruik daarvan een eind komt, en om verdere ontbossing tegen te gaan geen bomen meer mogen worden gekapt. Dan is er één natuurlijke grondstof die kan voorzien in het overgrote deel van de wereldwijde behoefte aan producten als papier, voeding, textiel en bouwmateriaal. Deze jaarlijks terugkerende grondstof kan ook energie leveren voor de industrie, het transport en de huishoudens. Ondertussen kunnen de bodem en de atmosfeer op aarde zich herstellen en wordt milieuvervuiling gereduceerd. Deze duurzame grondstof doet alles tegelijk en is een oude bekende: cannabis – hennep.’
De hennep die HempFlax teelt is overigens een niet-psychoactieve cannabissoort. (bron: RTV Noord en www.hempflax.nl