Een overname is de grootste dit jaar in Europa. Het nieuwe bedrijf wordt een directe concurrent van Robert Bosch voor de positie van de op één na grootste auto-onderdelenleverancier ter wereld. De grootste is Denso uit Japan.

De benadering van Schaeffler heeft nogal wat irritatie opgewekt bij de ceo van Continental, Manfred Wennemer. Schaeffler wendde zich namelijk rechtstreeks tot de aandeelhouders met een aanbod van 69,37 euro per aandeel in contanten. Het bod staat tot 27 augustus, zo meldt Automotive News Europe. Schaeffler heeft al 36 procent van Continental in handen door een reeks van opties die door banken zijn georganiseerd.

Maar er is geen garantie dat het plan lukt want het bod is niet hoog. De huidige prijs van een aandeel Continental is 72,24 euro. Maar door het bod te doen kan Schaeffler niet worden verplicht nog een bod te doen. Dan kan het ook naar een meerderheid toe kruipen door individuele aandeelhouders op te kopen.

Continental heeft het bod voor kennisgeving aangenomen en vindt dat het bod niet de werkelijke waarde van het bedrijf vertegenwoordigd.