Spee is als voormalig landelijk verkeersofficier van justitie zeer betrokken bij verkeersveiligheid en sinds begin dit jaar bestuurslid van de stichting ‘100% onderhouden’.

Deze nieuwe stichting bevordert goed onderhoud van auto’s en verstrekt hierover informatie aan automobilisten en autokopers. Voor aangesloten autobedrijven heeft de stichting een kwaliteitslabel ontwikkeld, waaraan autokopers een volledig onderhouden auto kunnen herkennen. Dit label kan alleen gebruikt worden door gecertificeerde bedrijven die de onderhoudshistorie volgens strikte normen getoetst hebben onder onafhankelijk toezicht. 

"ANWB steunt het initiatief van de stichting van harte. Wij adviseren onze leden hun auto goed te onderhouden. Dat is belangrijk voor de levensduur van hun auto en de restwaarde, maar ook voor de verkeersveiligheid en het milieu. Mensen die een auto kopen verdienen een transparante voorlichting over het verleden van een auto. Normaal gesproken is het als automobilist niet leuk om een prent te krijgen, maar met deze ben ik blij!", aldus Molenaar.