Mevrouw De Vos was één van de 5,5 duizend mensen die via www.golfrijdergezocht.nl claimden dat ze het langst in een Golf reden. Maar liefst 330 mensen kregen het verzoek die claim nader toe te lichten door middel van bewijsmateriaal zoals aankoopbewijzen, vrijwaringen, leasecontracten, foto’s en zelfs bekeuringen. Maar het bewijsmateriaal van mevrouw De Vos bleek waterdicht. Zij toonde onomstotelijk aan dat ze van alle inzenders als eerste in 1974 een Golf aanschafte en vervolgens 34 jaar lang onafgebroken in de volgende modellen heeft gereden.
De beloning voor haar trouw werd op donderdag 15 januari afgeleverd bij Volkswagen-dealer Wittebrug in Den Haag: een gloednieuwe Golf met 160 pk sterke in de luxe Highline uitvoering en in de kleur Shark Blue.
Niet alleen het enorme aantal reacties op de actie viel op, zegt importeur Pon, maar vooral ook de ‘hartverwarmende en soms zelfs ontroerende persoonlijke verhalen’ die met Golf-rijden gepaard zouden gaan. Zo ontving Volkswagen niet alleen complete documentatiemappen maar ook fraaie foto’s en zelfs films. Dat toont aan dat de Volkswagen Golf in veel gevallen een wezenlijk onderdeel vormt van het leven van de inzenders, vindt Pon. En soms dus al 34 jaar.