Dit zei Wijnand Mebius, general manager Achmea Schadeservice, tijdens een presentatie van de nieuwe netwerkstrategie. Doel is meer verantwoordelijkheid te leggen bij ketens en zo te komen tot een lagere schadelast.

Het netwerk gaat bestaan uit 1e en 2e lijnsbedrijven. Deze verdeling komt in de plaats van de huidige ere- en eerste divisie. De bedrijven in de 1e lijn gaan een strategische groep vormen. Dit zijn uitsluitend ketenbedrijven. Mebius: "De 1e lijns bedrijven gaan actief meedenken over het schadeproces en procesoptimalisatie. Wij spreken centraal met de ketens de randvoorwaarden af." De samenwerking met bedrijven in de tweede ring zal op individuele basis zijn. "Deze bedrijven zijn gekozen om te komen tot een optimale landelijke dekking met geselecteerde bedrijven en als benchmark."

Op het ogenblik bedraagt het aantal bedrijven in Achmea’s schadenetwerk 370. Hoeveel er dit uiteindelijk zullen worden, kan Mebius nog niet zeggen: "We voeren op het ogenblik nog gesprekken." Mebius denkt dat vanmiddag (13 november) de selectie van de 1e lijn bekend zal zijn.