Volgens een persbericht, ondertekend door president T. Arima hebben meerdere gesprekken tussen de directie en Dalebout geleid tot de beëindiging van de arbeidsrelatie. Dit zou in goed overleg zijn gebeurd.

Dalebout is inmiddels vrijgesteld van zijn verantwoordelijkheden. Honda Nederland is op zoek naar een opvolger. Tot die tijd neemt A. Daido de commerciële aangelegenheden waar en is G.W. Holtke verantwoordelijk voor de interne – en back office-zaken.

In ons land is Honda aan een revival bezig. Met ruim zesduizend stuks doet het merk het aanmerkelijk beter dan vorig jaar rond deze tijd. Toen stond de teller op ruim 4.200 stuks. De grote stimulator achter deze groei is de Civic, die met vierduizend stuks het merendeel van de totale verkoop voor zijn rekening neemt. De overige modellen maken een bescheiden pas op de plaats of lopen licht terug in aantallen.

Begin juni, bij de introductie van de nieuwe Accord, zei Dalebout te rekenen op jaarlijks minimaal vijftienhonderd verkochte exemplaren van het model. Op 10 augustus stond de teller op 163, blijkens cijfers van het RDC.