Dat blijkt uit een analyse van VWE in het Onderzoek Nederlandse Occasionmarkt 2013, opgezet in samenwerking met Automobiel Management.

In totaal bedroeg de occasionexport in H1 van 2013 bijna 141 duizend auto’s, tegen 167 duizend in H1-2012. Zowel bij bpm-auto’s als bij de oudere occasions is sprake van krimp. Nadere inspectie leert dat de terugloop vooral te vinden is bij auto’s van 3-5 jaar oud en bij auto’s van 11-21 jaar. De verwachte tekorten zitten met name bij de segmenten die populair zijn voor export: C, D en fullsize-mpv.

De uitkomsten bepalen mede hoe de vraag in de aftersalesmarkt zich de komende jaren zal ontwikkelen. VWE/AM rekenden door wat het cumulatieve effect op het wagenpark is van de occasionverkopen, importen, exporten en demontages van het afgelopen jaar. De uitkomsten worden op 14 november gepresenteerd tijdens het AM-congres Driving Business After Market in Putten.

Aanmelden voor AM-congres

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding