In 2013 werden in totaal 2.3 miljoen advertenties geplaatst op Marktplaats Auto’s. Naast consumenten plaatsten ook ruim tienduizend autobedrijven er afgelopen jaar hun aanbod. Het grootste aandeel heeft de VW Golf, met tweeëntwintigduizend advertenties. De Golf is daarmee de meest bekeken auto, gevolgd door de BMW 3 en de Polo.

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe auto wordt  vaak ook een blik geworpen op sportwagens als Ferrari 308, Ferrari 459 en Lamborghini Gallardo. Deze auto’s worden minder vaak aangeboden, maar relatief het vaakst bekeken. De meest bekeken auto (ruim 41 duizend keer) is een felblauwe Pontiac Firebird uit 1970, aangeboden voor vijftigduizend euro. De duurste auto die afgelopen jaar werd aangeboden door een consument was een zilvergrijze Ferrari California Cabriolet uit 2010: vraagprijs 162.900 euro. De snelst verkochte auto in 2013 is een Seat Cordoba uit 2002. De eigenaar kreeg vijf minuten na plaatsing het eerste bod en verwijderde nog binnen het uur zijn advertentie.

Top 3 Aanbod Marktplaats Auto’s 2013

Merk/model

1.         Volkswagen Golf

2.         BMW 3

3.         Audi A 4

De Top 10 meest gezochte zoektermen binnen Marktplaats Auto’s:

1.         Automaat

2.         Gti

3.         Airco

4.         Carbio

5.         Golf

6.         Mercedes

7.         Transporter

8.         BMW

9.         Polo

10.       Caddy

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding