De mijlpaal past volgens de occasionportal in de trend dat mobile devices steeds belangrijk worden bij het zoeken naar een tweedehands auto. Sinds mei is het aantal bezoekers aan AutoScout24 via mobiel zelfs hoger dan via de website.

Ruim 55 procent van de downloads van de AutoScout24-app is voor een iOS-device; veertig procent betreft Android-downloads. Vergeleken met de rest van Europa is het percentage bezoekers dat AutoScout24 in Nederland verwerkt via mobiel hoog. In andere Europese landen ligt dit gemiddeld namelijk op 41 procent.

Jurgen Vugts, algemeen directeur van AutoScout24 Nederland: "Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor de manier van zoeken naar een tweedehands auto. Maar we merken dat een steeds grotere groep het zoeken via hun mobiele apparaat het prettigst vindt. Tegelijkertijd zien we dat het aantal zoekopdrachten via de website niet afneemt, mobiel kannibaliseert het aantal bezoeken via de website dus niet."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding