Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van Iede Aukema, de huidige directeur van BCA Autoveiling. De onderneming is door de overname het grootste automotive remarketingbedrijf van Nederland. Op jaarbasis worden zo’n 32 duizend voertuigen verhandeld, met een gezamenlijke omzet van circa 170 miljoen euro. BCA Autoveiling en FleetSelect bieden in de nieuwe samenstelling werk aan circa honderd mensen.

Met FleetSelect haalt BCA Autoveiling haalt volgens Aukema "een gezond bedrijf binnen met een enorme kennis van online veilen, een zeer interessant voorraadbeheersysteem in de vorm van Autoblox." De bedrijven zullen voorlopig vanuit hun eigen locatie (Barneveld, resp. Zeewolde) zelfstandig blijven opereren. "Wij gaan de komende tijd gebruiken om het nieuwe bedrijf vorm te geven en willen niet overhaast te werk gaan. Beide bedrijven functioneren nu goed en het is de bedoeling dat de dienstverlening minimaal op hetzelfde niveau blijft. Overname of niet."

Edwin van der Hout, directeur van FleetSelect Online Autoveilingen, zegt na dertien jaar toe te zijn "aan wat anders. Het opstarten en volwassen maken van een bedrijf past goed bij me, meer dan het aansturen van zo’n grote organisatie die nu ontstaat. Daarom zal ik na een overdrachtsperiode vertrekken en zal tegen die tijd een opvolger worden gezocht. Die komt in een interessante periode. Ik verwacht namelijk dat er een fase van consolidatie in de veilingbranche aanbreekt. Er zijn nu te veel kleine partijen, uiteindelijk blijven twee à drie grote spelers over. BCA Autoveiling zit daar zeker bij en door FleetSelect aan BCA Autoveiling te verkopen, is het voortbestaan gegarandeerd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding