BBP, sinds tien jaar gevestigd in Heumen bij Nijmegen, is beëdigd- en registertaxateur. Zusterbedrijf Euro Auto Logic biedt juridische ondersteuning en logistieke afwikkeling.

De import van gebruikte auto’s was afgelopen jaar hoger dan de export. Er is volgens BBP-directeur Frank Bolsenbroek een discrepantie tussen nieuw gekochte auto’s (meestal door zakelijke rijders) en hetgeen occasionkopers vragen. "De afgelopen jaren is de nieuwverkoop sterk gedaald. De meeste worden ingezet door leasemaatschappijen. Zij kiezen vaak voor auto’s waar belastingvoordeel op zit. Maar als die aan het eind van hun contract op de occasionmarkt komen, blijkt dat de consument ze niet wil hebben."

Om aan de vraag van de occasionkopers te voldoen, halen steeds meer autobedrijven hun occasions uit de ons omringende landen. Als grootste taxatiebureau van Nederland heeft Bolsenbroek & Parners hier een belangrijk marktaandeel in. BBP voert de taxaties uit op locatie bij de klant of in het eigen bedrijf. Met de nieuwe vestiging in Reeuwijk, nabij het RDW-keuringsstation in Waddinxveen, kan BBP klanten in West Nederland bedienen. Inclusief de drie nieuwe taxateurs die voor ‘Reeuwijk’ worden gezocht komt het totaal aantal taxateurs in dienst van Bolsenbroek en Partners op achttien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding