Met de AutoZeker-verzekeringen van Centraal Beheer Achmea kunt u uw dienstenpakket uitbreiden en daarmee het aantal contactmomenten vergroten, terwijl de klant voor alle mobiliteitsvraagstukken op één adres terecht kan.

De AutoZeker-verzekeringen zijn gericht op zowel particuliere als zakelijke kopers. Ze bieden de autokoper de mogelijkheid om verzekerd de showroom uit te rijden. Tegelijkertijd krijgen autobedrijven de gelegenheid om alles in eigen huis te doen, van onderhoud tot schadeherstel. "Deze verzekeringen combineren eigenlijk de zekerheid van Centraal Beheer Achmea met de service van het autobedrijf", stelt Dennis Hurenkamp, salesmanager Automotive & Transport bij de verzekeringsmaatschappij uit Apeldoorn. "Met AutoZeker wordt het autobedrijf voor de klant het aanspreekpunt voor alle mobiliteitsvraagstukken. En voor autobedrijven is het interessant omdat klanten vaker terugkomen."

Voor autobedrijven is AutoZeker een heel eenvoudige manier om meer contactmomenten met de klant te generen en extra omzet te creëren. "De autoverkoper kan zelf offertes maken en online afsluiten, de rest regelen wij", aldus Hurenkamp. "In geval van schade verzorgt het autobedrijf de inname en reparatie van de auto. Tevens stelt hij een leenauto beschikbaar aan de klant. Daarmee kan hij op een eenvoudige manier zowel zijn omzet verhogen als het aantal contactmomenten vergroten."

Voor de klant maakt het daarbij geen verschil of de verzekering fysiek, online of via het autobedrijf wordt afgesloten: de prijs en de voorwaarden zijn altijd gelijk. Centraal Beheer Achmea heeft bijvoorbeeld met ruim veertienduizend werkgevers een collectiviteitskorting afgesproken, die ook via het autobedrijf kan worden gegeven.

Verkoopvergoeding

Alle autobedrijven die beschikken over een goed geoutilleerde werkplaats, gekwalificeerd personeel en een RDW-erkenning hebben de mogelijkheid om het AutoZeker-product te verkopen. "We zijn ervan overtuigd dat het bij minstens één op de vijf auto’s mogelijk moet zijn om een verzekering mee te verkopen", vertelt Hurenkamp. "Onze partners dienen jaarlijks minimaal vijftig verzekeringen te verkopen, dus bij een jaarlijkse afzet van 250 auto’s is het al mogelijk om AutoZeker-partner te worden."

Het Wft-diploma dat benodigd is om verzekeringen te verkopen, wordt door Centraal Beheer Achmea verzorgd door middel van e-learning en is volledig gecertificeerd. Het verkopen van een verzekering van AutoZeker – de opvolger van de merkverzekering die Centraal Beheer Achmea al ruim tien jaar aanbood – levert het autobedrijf niet alleen extra omzet en contactmomenten met de klant op, hij ontvangt hiervoor ook een verkoopvergoeding. Daarnaast gebeurt het nauwelijks dat aanvragen worden afgewezen. AutoZeker vormt dus een mooie uitbreiding van uw dienstenpakket waar u weinig omkijken naar heeft. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op onze website: www.centraalbeheer.nl/autozeker