"Veel van onze relaties uit de branche willen graag op alle gebieden tegelijkertijd actief zijn, maar hebben simpelweg niet de mankracht of specialistische kennis in huis om dit succesvol te doen. Gelukkig voor hen hoeft dit geen probleem te zijn. Wij hebben ons sinds onze oprichting in 1999 voortdurend aangepast aan de marktonwikkelingen. Dankzij onze ervaring hebben wij voor ieder bedrijf wel een passende oplossing."

Import

Al bijna 15 jaar houdt VDS zich bezig met het importeren van voertuigen vanuit Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Europa. "Wat import betreft zijn wij een echte full service aanbieder. We verzorgen indien gewenst de verscheping en het wegtransport en kunnen vervolgens de benodigde technische ombouw conform EU-richtlijnen in de eigen werkplaats verzorgen. Ook de keuring door de Duitse keuringsinstanties TÜV en DEKRA en de Nederlandse RDW wordt op locatie verzorgd. Eenmaal gekeurd verzorgen wij zelf de BPM-aangifte bij de Belastingdienst. Uiteraard zorgen we er hierbij voor dat we het te betalen BPM bedrag zo laag mogelijk aangeven, zodat men niet te veel betaalt."

Export

Op het gebied van export levert VDS eveneens diensten die het gemakkelijker maken om grensoverschrijdend te handelen in voertuigen. "Wij kunnen voor vrijwel alle Europese voertuigen diverse Duitse (export)kentekens verzorgen. Denk hierbij aan een Kraftfahrzeugbrief (KFZ-Brief), een 5-daags Kurzzeitkennzeichen en een Zollkennzeichen met een looptijd variërend van 15 dagen tot 12 maanden. Bij de levering van Pakket C is onze meerwaarde het grootst. Met dit pakket verzorgen wij namelijk niet alleen de KFZ-Brief, maar zorgen we er tevens voor dat het rest-BPM bedrag binnen 24 uur wordt overgemaakt. Dit bedrag wordt overigens altijd door ons gegarandeerd. Dit betekent dat wij alle risico’s voor onze rekening nemen, zodat men er – ook in de toekomst – geen omkijken meer naar heeft."

Wholesale

Ook voor occasionmanagers die internationaal voertuigen willen bijkopen, maar hier zelf niet de gelegenheid, capaciteit, ervaring of middelen voor hebben, biedt VDS een passende oplossing. "Doordat wij als groothandel continu partijen voertuigen inkopen en vervolgens beschikbaar maken per stuk of kleine partij, kunnen onze relaties eenvoudig bijkopen hun voorraadmix aan te vullen. En dankzij ons betrouwbare netwerk en grote inkoopkracht profiteert men altijd van groothandelsprijzen", vervolgt Schut.

Remarketing

Doordat steeds meer voertuigbedrijven grensoverschrijdend zijn gaan handelen in voertuigen, bestaat de ‘Nederlandse automarkt’ eigenlijk niet meer. Een goed remarketingbeleid is daarom onmisbaar om succesvol te blijven. Hierbij is het de kunst om de juiste balans te vinden tussen inkoop, verkoop, import en export. Een dienstverlener als VDS kan daarbij helpen.

Bent u op zoek naar een dienstverlener die direct meerwaarde kan bieden voor uw bedrijf? Neem dan vandaag nog contact op voor persoonlijk advies en ontdek wat VDS voor u kan betekenen!

VDS Automotive Group b.v.

Tel. 079 – 593 94 45

Email: info@vdsautomotive.com

Website: www.vdsautomotive.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding