Signaleert TNO een toenemende export van hybrides, Autotelex wijst juist op het groeiend aantal kleine, zuinige auto’s uit het A- en B-segment dat ons land binnenkomt. Daardoor raken volgens Autotelex export en import van gebruikte auto’s steeds meer met elkaar in balans.

De dataleverancier Autotelex merkt op dat TNO in zijn dertig pagina’s omvattende rapportage "slechts" vier pagina’s besteedt aan de importtrend van A- en B-segmenters. Zo staat tegenover de 1.118 geëxporteerde Priussen in de eerste vier maanden van dit jaar de import van 703 Toyota’s Aygo. De Top 20 van meest geïmporteerde auto’s (januari t/m april) omvat 11.161 voertuigen. De overgrote meerderheid betreft het A- en B-segment, zoals Citroën C1, Toyota Yaris, Fiat 500, Opel Corsa en Volkswagen Polo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding