De meest recente Marktmonitor van het online occasionplatform geeft een prijs aan van 11.681 euro, wat +0,45% meer is dan in juli. Sinds mei 2014 is de gemiddelde prijs aan het stijgen; ook is er sindsdien een plus ten opzichte van 2013. De prijs stijgt in bijna alle segmenten: alleen de hogere middenklasse en sportauto’s kenden een negatieve prijsontwikkeling.

De indexen zijn berekend op basis van ongeveer 200 duizend gebruikte auto’s uit de Nederlandse database van AutoScout24. Analyse leert dat vorige maand in alle segmenten de vraag fors gestegen is. Meest opvallend is de trend bij de segmenten SUV/Offroad (13,3%), kleine auto’s (11,3%) en compacte auto’s (10,5%). De top 5 van kleine auto’s bestaat uit de VW Polo, Opel Corsa, Seat Ibiza, Peugeot 206 en Renault Clio. Laatstgenoemde scoort een vraaggroei van 15,3%, is de snelst verkochte auto tot vier jaar oud bij de autobedrijven en wordt daarom door AutoScout24 uitgeroepen tot ‘auto van de maand augustus’. Opvallend is dat bij autobedrijven drie van de vijf snelst verkopende jonge modellen een renault zijn (Clio, Twingo, Megane). De snelst verkochte auto’s tot 4 jaar oud van particulieren zitten in de kleine en compacte klasse: VW Polo, Citroën C1, Toyota Aygo, Ford Fiësta, Fiat Punto.

 AutoScout24 Marktmonitor augustus.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding