Elke donderdag worden minimaal 75 nieuwe kavels geveild. Alle auto’s zijn afkomstig van de Nederlandse particulier. Het aanbod varieert sterk, maar bestaat voornamelijk uit praktische gezinsauto’s en de wat compactere vierwielers. De verkopende partij is altijd op de veiling aanwezig, waardoor de transacties snel kunnen worden afgrond.

Met het concept zijn sinds september low profile de eerste ervaringen opgedaan; inmiddels is de toeloop dermate groot dat BCA Autoveiling er officieel mee naar buiten komt. Iede Aukema, directeur BCA Autoveiling: "We hebben een nieuw type veiling ontwikkeld. Het gaat hier om van de particulier ingekochte, en dus meestal zeer betaalbare auto’s. Zowel qua aanschafprijs, maar ook als het gaat om ‘runningcosts’. De particulier kijkt natuurlijk toch wat nadrukkelijker naar de maandelijkse lasten dan de zakelijke rijder."

BCA Autoveiling hanteert voor deze nieuwe veiling dezelfde werkwijze als voor al zijn andere veilingen. Van elke ingebrachte auto wordt een dossier samengesteld. De NLCGR-veilingen zijn bij BCA Autoveiling in Barneveld en via internet te volgen. BCA Autoveiling denkt op jaarbasis tussen de drie- en vijfduizend particulieren auto’s te kunnen veilen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding