Met dat systeem kunnen dealers, fleetowners en leasemaatschappijen binnen tien minuten een actuele taxatie krijgen van een auto die zij niet zelf willen verkopen maar door BCA laten veilen. De mijlpaaltaxatie betrof een Audi A3 Sportback uit 2009, die binnenkort op het terrein van BCA verwacht wordt.

Prijsmeester biedt volgens BCA-directeur Iede Aukema gemak en de transparantie. "Moest je voorheen nog een rondje ‘handel’ bellen, met Prijsmeester heb je met één muisklik binnen tien minuten een reële waarde in handen. De voertuiggegevens koppelen we aan de opbrengst van de duizenden door ons geveilde auto’s. Onder meer daarmee maken de veilingmeesters een nauwkeurige inschatting van de opbrengst."

De waardebepaling via BCA Prijsmeester begon halverwege 2011. Bieden tijdens de veiling kan live in Barneveld of via internet. Aukema noemt het systeem een middel om als dealer, fleetowner of leasemaatschappij het rendement te verhogen. "Dichter bij elkaar dan op ons veilingterrein kunnen vraag en aanbod niet komen. We werken bovendien transparant: op onze locatie in Barneveld zijn alle processen te volgen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding