Gebruikers kunnen daardoor zonder tussenkomst van een desktopcomputer taxeren en publiceren op het web. Alle handelingen rondom occasionmanagement – zoals calculeren, vrijwaren, voertuigidentificatie, schadevastlegging, opvragen van handelsbiedingen – zitten in één mobiele applicatie. Die compleetheid is volgens de makers uniek in Nederland en onderscheidt zich van bestaande apps, die slechts delen van het remarketingproces afdekken.

Dubbele invoer van gegevens is met de nieuwe app verleden tijd, stelt Erik Jacobs, partner bij Used Car Controller. "De autoverkoop wordt steeds sneller. Onze klanten willen, zodra ze een auto gekocht hebben, starten met publiceren. Met je smartphone op zak is data-invoer nu een fluitje van een cent. Op de zaak, op de veiling, bij een handelsrelatie of thuis op de bank."

De app is gratis voor gebruikers van Used Car Controller, een product dat is ontstaan uit de samenwerking tussen CRM automotive retail, A2SP en EBP Software. De Android-versie volgt over naar verwachting twee weken.