De organisatie is in handen van Rotterdam Expo & Events, dat ook de drijvende kracht is achter de AutoSalon Rotterdam. Zij  verwacht uiteindelijk een aanbod van achthonderd à duizend voertuigen. Ze worden gedurende drie dagen (23, 24 en 25 mei) opgesteld binnen de hekken van stadion De Kuip. Om de show laagdrempelig te houden, is voor bezoekers het parkeren (buiten de hekken) gratis. Deelnemende autobedrijven betalen 25 euro per dag per voertuig.

Het gratis toegankelijke Pinkster Occasion Event vindt plaats in samenwerking met Stadion Feyenoord. Bezoekers kunnen behalve voor de auto’s ook komen voor de gratis rondleiding door de catacomben van het stadion. Alle tussen 10.00 en 17.00 uur aangeboden occasions zijn afkomstig van Bovag-autobedrijven, hebben Bovag-garantie en de Nationale Auto Pas. VWE is een van de automotive dienstverleners die zich in De Kuip zullen profileren, evenals financiers en verzekeraars.

Belangstellende autobedrijven kunnen zich melden via info@occasion-event.nl