DealerDirect wendt de acht miljoen euro die op deze manier is opgehaald aan voor expansie in Europa en daarbuiten.

De in 2006 gestarte online voertuiginkooporganisatie uit Enschede is bekend met de sites ikwilvanmijnautoaf.nl en ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl. Het bedrijf heeft 110 mensen in dienst en is actief in Nederland, België en Duitsland. Oprichters en eigenaren zijn Niels Oude Luttikhuis (39), Vincent Stevens (33); Kerim Gilbers is medeoprichter van de motorfietsdivisie. "Met de gebroeders Samwer en Sake Bosch halen we goed onderlegde investeerders in huis", stelt Oude Luttikhuis. "Zij kunnen ons optimaal ondersteunen met de groei van onze organisatie."

Op het online voertuiginkoop platform van Dealerdirect zijn inmiddels ruim achtduizend erkende auto-, motorfiets- en recreatiebedrijven aangesloten. Ze kopen rechtstreeks in van consumenten; elke zes minuten wordt op dit moment een voertuig verhandeld. Sake Bosch, oprichter van Prime Ventures spreekt van "een mooi bedrijf dat dankzij onze samenwerking sneller kan groeien. Met dit prachtige team bouwen we aan een toekomstig mondiale speler."

Rocket Internet wil ‘s werelds grootste internetplatform worden buiten China en de Verenigde Staten. De onderneming investeert in bedrijven die hun online positie bewezen hebben en schaalt ze op naar topposities binnen hun marktsegment.

Prime Ventures is een durfinvesteerder gericht op Europese ondernemingen in de techsector. Prime Ventures beheert meer dan vijfhonderd miljoen euro aan elders geïnvesteerd kapitaal.