"Deze manier van aanbieden is nieuw en is op basis van inschrijving. Dit betekent dat alleen de hoogste bieder een terugkoppeling krijgt door middel van een toewijzing. Een ideale manier om het aanbod van gebruikte auto’s flink te vergroten zonder de weg op te hoeven. Het is dus comfortabel en efficiënt zaken doen", vindt  directeur Wierd Meijering van Autoveiling Nederland (onderdeel van de AVN Group).  Gedurende de periode dat de auto’s online staan, kunnen de biedingen worden ingevoerd. Het hoogste bod bij Autoveiling.nl zal per auto met de desbetreffende leasemaatschappij worden gecommuniceerd. Bij toezegging betaalt de koper aan Autoveiling in Kaatsheuvel de gebruikelijke commissie en transportkosten.

Het online veilinghuis Autoveiling Nederland kent meerdere veilingvormen waar zo’n zesduizend kopers en verkopers uit heel Europa gebruik van maken. Het veilingplatform is alleen toegankelijk voor geregistreerde deelnemers. Alle door RDW erkende autobedrijven kunnen zich gratis aanmelden op Autoveiling.nl.