Presentatie Marktplaats Auto over leadopvolging

Bij tweedehands auto’s volgt drie dagen na het eerste contact via mail of telefoon een showroombezoek, meldt Marktplaats Zakelijk op grond van eigen onderzoek.

Als vuistregel geldt dat vijftig procent van de showroom bezoekers daadwerkelijk een auto koopt. Een snelle opvolging van deze leads is dus essentieel. Bij nieuwe auto’s is dit het aantal dagen tussen eerste contact en showroombezoek gemiddeld acht dagen. Een andere constatering door  Marktplaats is dat het aantal contactmomenten bij een tweedehandsauto gemiddeld rond de 1.5 ligt. Bij een nieuwe auto is dit gemiddelde 5.

Om de cijfers rondom leadopvolging te delen met merkdealers en universele bedrijven organiseert Marktplaats op 23 september twee roadshows. Onder andere Michiel Aker (Business Development Manager bij Marktplaats) gaat in de vraag hoe van een online lead een showroombezoeker te maken valt. De gratis bijeenkomst vindt plaats in het Bomencentrum in Baarn. 

Presentatie Marktplaats Auto over leadopvolging - Automobielmanagement.nl

Presentatie Marktplaats Auto over leadopvolging

Bij tweedehands auto’s volgt drie dagen na het eerste contact via mail of telefoon een showroombezoek, meldt Marktplaats Zakelijk op grond van eigen onderzoek.

Als vuistregel geldt dat vijftig procent van de showroom bezoekers daadwerkelijk een auto koopt. Een snelle opvolging van deze leads is dus essentieel. Bij nieuwe auto’s is dit het aantal dagen tussen eerste contact en showroombezoek gemiddeld acht dagen. Een andere constatering door  Marktplaats is dat het aantal contactmomenten bij een tweedehandsauto gemiddeld rond de 1.5 ligt. Bij een nieuwe auto is dit gemiddelde 5.

Om de cijfers rondom leadopvolging te delen met merkdealers en universele bedrijven organiseert Marktplaats op 23 september twee roadshows. Onder andere Michiel Aker (Business Development Manager bij Marktplaats) gaat in de vraag hoe van een online lead een showroombezoeker te maken valt. De gratis bijeenkomst vindt plaats in het Bomencentrum in Baarn.