Met deze online service wil de RDW eigenaren en kopers bewust maken van het belang van een logische tellerstand.
Voert iemand een kenteken in op http://www.rdw.nl/, dan ziet hij op de balk ‘Tellerstanden’ van ieder personenvoertuig en iedere lichte bedrijfswagen (tot 3500 kg) of de tellerstand bij de laatste officiële opname al dan niet een logische reeks heeft opgeleverd. Dit is een gratis service.
Wil een koper ook weten of de actuele tellerstand die hij op dat moment in de auto ziet logisch is, kan hij via de site van de RDW een tellerstandcontrole doen. Dat doet hij door naast het kenteken ook de actuele tellerstand in te voeren. Dit is met name van belang voor kopers van gebruikte voertuigen. Aan deze uitgebreidere controle zijn kosten verbonden (2015: Euro 2,99).
Vanaf 1 januari 2014 heeft de RDW de registratie van tellerstanden overgenomen van de stichting Nationale Autopas. Vanaf dat moment geven de ruim 22 duizend RDW erkende bedrijven stelselmatig tellerstanden aan de RDW door. Dat gebeurt onder meer bij de APK-keuring, veranderingen van eigenaar, technische wijzigingen en bij reparaties, onderhoud en bandenwissel van meer dan 150 euro. In samenwerking met de Vereniging Aanpak Tellerfraude (het samenwerkingscollectief van BOVAG, RAI Vereniging, NAP, ANWB en VNA) werkt de RDW aan het verder terugdringen van fraude met tellerstanden. Samen met de branche bereidt de RDW een voorlichtingscampagne voor 2016 voor om het controleren van de kilometerstand bij aankoop van een auto verder onder de aandacht te brengen.