Veiligheid, merk, pk’s en prijs worden relatief weinig opgegeven als wegingsfactoren. De top tien ziet er als volgt uit: 1: kilometerstand; 2. bouwjaar; 3: rijcomfort; 4:conditie auto (krassen, deuken, etc.); 5: model (passend bij gezinssituatie); 6: lange levensduur zonder veel problemen; 7: goede aanbieding (prijs); 8: vermogen; 9: veiligheid gezinsleden; 10: (favoriete) merk.

Twee derde van de respondenten geeft aan twijfels te hebben bij de aanschaf van een auto. De meest genoemde twijfels: 1: is de auto eerlijk geprijsd (35%); 2: staat conform beschrijving verkoper (19%); 3: levensduur (18%); 4: zuinigheid (18%); 5: rijdt de auto prettig? (14%); 6: binnen budget? (14%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding