Vooral jongeren zeggen dat ze zich onprettig voelen als ze proberen af te dingen en dat ze nog liever hun baas om opslag vragen of klagen in een restaurant dan proberen te onderhandelen over een lagere prijs voor een auto.

In Groot-Brittannië is het jaren de gewoonte geweest om af te dingen als je een auto koopt. Maar volgens een onderzoekje door AutoTrader wordt dat de laatste tijd steeds minder. Het aantal mensen dat de vraagprijs betaalde ligt nu al 12 procentpunten hoger dan een jaar geleden. Dat komt ook doordat potentiële autokopers eerst op het internet rondneuzen naar de beste deal. Veel kopers weten nu wel dat auto’s vaak toch al tegen de laagst mogelijke prijs worden aangeboden. Autodealers en verkopers spelen daar dan weer op in door hun prijzen transparanter en duidelijker te maken. "Omdat dealers en kopers dezelfde verwachting hebben rond de prijs is het onverkwikkelijke afdingen niet meer nodig," denkt AutoTrader.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding