Naast de prestigieuze prijzen Zakenauto en Bestelauto van het Jaar reikte Automobiel Management nu voor het eerst een prijs uit aan de Occasion van het Jaar. Op basis van cijfers van VWE, Marktplaats, Macadam, BCA en Athlon Carlease is gekeken naar het marktaandeel, de schades, prijzen, marges en het aantal keren dat een auto van een merk is bekeken. Aan de hand van deze gegevens stelde diverse experts uit de remarketingwereld een lijst met 25 genomineerden samen. MINI komt daar als het populairste automerk uit de bus. De prijs vormt volgens de jury ook een uitstekende afspiegeling van de marktverhoudingen. De juryleden bestonden uit: Piet Renses van VWE, Iede Aukema van BCA, Joep Weijden van Macadam, Michiel Aker van Marktplaats, jurysecretaris Rob Henneveld en juryvoorzitter Peter Brouwer van Automobiel Management.

De Toyota Yaris en de Toyota Aygo eindigde op respectievelijk de tweede en derde plaats. 

Quotes juryvoorzitter Peter Brouwer

"Ook binnen het zoekgedrag van de Nederlandse consument, die naar een occasion op zoek is, zien we duidelijk de voorkeur naar auto’s uit het A- en B-segment. Die mogen zich in de grootste belangstelling verheugen. Binnen de Top tien bezetten ze acht van de tien plaatsen. Met de kanttekening dat je de MINI best een segment op zichzelf mag noemen."

"MINI laat zien dat een tijdloos model met een goede reputatie een grote schare belangstellenden trekt. Naast de cijfermatig onderbouwde gewildheid leunt het merk op een uitstekend en betrouwbaar netwerk en dat maakt de MINI tot de winnaar van de verkiezing ‘Occasion van het Jaar 2016’."

 

Occasion van het Jaar 2016

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding