Het programma  ‘Classic Car Travel’ is het geesteskind van Daimler Business Innovation. "Veel mensen dromen ervan hun vakantie door te brengen in de vorm van een roadtrip in een klassieke sportauto als de SL, maar worden tegengehouden door de aanschaf en het onderhoud van zo’n klassieke auto. Met Classic Car Travel kan iedereen nu genieten van de ervaring van het rijden in een klassieker langs enkele van Europa’s mooiste routes zonder daadwerkelijk een klassieke auto te hoeven bezitten", aldus projectmanager Thomas Eisenbarth van Daimler Business Innovation. Tien SL-modellen – variërend van de W 113 (1963 – 1971) tot de R 107 (1971 – 1989) – staan bij aanvang van het nieuwe reisprogramma gereed. Gedurende de trips wordt er van auto gewisseld, zodat gasten verschillende model- en motorvarianten kunnen ervaren.

De ‘totaalservice’ omvat een introductie van de auto, een routeboek met gedetailleerde routebeschrijving, accommodatie en ontbijt in vermaarde hotels evenals een Engelstalige gids en een serviceteam in een back-up auto. De eerste tochten, voor groepen tot achttien personen, vinden plaats in Frankrijk en Italië. Elke roadtrip kost 1.975 euro per persoon, bij een gedeelde tweepersoonskamer. In dit bedrag zijn inbegrepen: transfers naar het vliegveld en terug, een Mercedes-Benz SL klassieker om zelf in te rijden, een volledige verzekering voor bestuurder en passagier, brandstof, accommodatie en ontbijt in het hotel, entreegelden en begeleide bezoeken aan bezienswaardigheden, een gids en serviceteam, een routeboek en een welkomstgeschenk. Meer informatie is te vinden op mercedes-benz.com/classiccartravel