Grootschalige fraude met Franse occasions

Bij de helft van de verkopen van een occasion in Frankrijk wordt gefraudeerd. De kilometerstand wordt teruggedraaid, er wordt gelogen over het aantal eigenaren, het certificaat voor de verplichte technische controle is vervalst en andere misstanden zijn schering en inslag.

Dat meldt de Franse kartel- en controledienst DGCCRF na een uitgebreid onderzoek. In Frankrijk zijn vorig jaar 5,62 miljoen tweedehands voertuigen verkocht, dat is drie keer zo veel als de verkoop van nieuwe auto’s. "Bijna één op de twee van die auto’s is niet verkocht volgens de regels. De consument is daar vrijwel altijd de dupe van," concludeert de DGCCRF.

Vooral gesjoemel met het aantal eigenaren komt veel voor, vooral sinds ook in Frankrijk de auto gedurende de hele ‘leeftijd’ hetzelfde kenteken houdt. Daarnaast worden nog steeds kilometertellers teruggedraaid, met in het extreemste geval een auto met 55.000 op de klok die in werkelijkheid 347.000 had gereden. De dienst stelt verder ook vast veel huur- en lesauto’s op de markt komen zonder dat dat vermeld wordt. Verder komen nog al wat verkopers aandragen met verbruikscijfers die gelden voor nieuwe modellen maar niet voor de oudere auto die te koop staat. Om verdere problemen tegen te gaan heeft de Franse dienst inmiddels een lijst met tips en adviezen op haar website gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ook met bouwjaren wordt volop gesjoemeld. 2007 i.p.v. 2009 bouwjaar. Tip: check de gordel, daar staat het bouwjaar op!!

Geplaatst door: Doris op
Grootschalige fraude met Franse occasions - Automobielmanagement.nl

Grootschalige fraude met Franse occasions

Bij de helft van de verkopen van een occasion in Frankrijk wordt gefraudeerd. De kilometerstand wordt teruggedraaid, er wordt gelogen over het aantal eigenaren, het certificaat voor de verplichte technische controle is vervalst en andere misstanden zijn schering en inslag.

Dat meldt de Franse kartel- en controledienst DGCCRF na een uitgebreid onderzoek. In Frankrijk zijn vorig jaar 5,62 miljoen tweedehands voertuigen verkocht, dat is drie keer zo veel als de verkoop van nieuwe auto’s. "Bijna één op de twee van die auto’s is niet verkocht volgens de regels. De consument is daar vrijwel altijd de dupe van," concludeert de DGCCRF.

Vooral gesjoemel met het aantal eigenaren komt veel voor, vooral sinds ook in Frankrijk de auto gedurende de hele ‘leeftijd’ hetzelfde kenteken houdt. Daarnaast worden nog steeds kilometertellers teruggedraaid, met in het extreemste geval een auto met 55.000 op de klok die in werkelijkheid 347.000 had gereden. De dienst stelt verder ook vast veel huur- en lesauto’s op de markt komen zonder dat dat vermeld wordt. Verder komen nog al wat verkopers aandragen met verbruikscijfers die gelden voor nieuwe modellen maar niet voor de oudere auto die te koop staat. Om verdere problemen tegen te gaan heeft de Franse dienst inmiddels een lijst met tips en adviezen op haar website gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ook met bouwjaren wordt volop gesjoemeld. 2007 i.p.v. 2009 bouwjaar. Tip: check de gordel, daar staat het bouwjaar op!!

Geplaatst door: Doris op