De dienst is speciaal ontwikkeld om de aan- en verkoop van tweedehands auto’s naar een hedendaags niveau te brengen – zowel op het gebied van gebruiksvriendelijkheid als veiligheid. GoCredible is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de identificatie-variant van iDEAL: iDIN.

GoCredible combineert vertrouwde met de nieuwste digitale middelen om de status van het voertuig en de identiteit van koper en verkoper te garanderen. Daarnaast werpt GoCredible zich op als onafhankelijke derde, die het aankoopbedrag in bewaring houdt totdat de koper en verkoper zowel de fysieke als juridische overdracht bevestigen. GoCredible werkt hiervoor nauw samen met de Financieel Logistiek specialisten van Rabobank.

Van alle betrokkenen (de koper, de verkoper en de auto) wordt de identiteit gedurende het koopproces op verschillende manieren vastgesteld. Alle gegevens over het voertuig die de verkoper invoert in GoCredible worden geverifieerd aan de hand van data bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). De identiteit van de koper en de verkoper worden geverifieerd via iDIN, de persoonlijke identificatie-variant van iDEAL. GoCredible heeft de primeur voor het commerciële gebruik van dit state-of-the-art identificatiemiddel.

Als alle partijen zich succesvol hebben geïdentificeerd, maakt de koper het aankoopbedrag via iDEAL over naar GoCredible. Op het moment van overdracht kan de identiteit van alle partijen opnieuw worden gecontroleerd. Als de juridische overdracht is voltooid, bevestigen beide partijen de overdracht in de applicatie en wordt de koopsom uitbetaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding