Steeds meer tweedehands EV’s op de Britse markt

Het aanbod aan tweedehands elektrische auto’s ligt in Groot-Brittannië nu al zes keer zo hoog als twee jaar geleden. Vergeleken bij de zomer van 2015 worden er 66 procent meer elektrische occasions aangeboden.

Dat meldt AA Cars, het occasion portal van de Britse ANWB ‘AA’. Door het sterk groeiende aanbod staan de prijzen van tweedehands EV’s nogal onder druk. In het tweede kwartaal van 2014 lag de gemiddelde vraagprijs op 16.600 pond terwijl dat nu nog 13.751 pond (momenteel rond de 16.400 euro) is, een daling met ruim 17 procent. Oudere elektrische auto’s brengen niet meer dan een paar duizend euro op.

De AA verwacht overigens dat er in 2020 zo’n half miljoen elektrische en hybride auto’s op de Britse wegen zullen rijden. Op dit moment zijn er 4.100 oplaadplaatsen maar dat zouden er dit jaar al 500 meer moeten worden. De auto-organisatie zelf werkt in samenwerking met Chargemaster hard aan een sterke uitbreiding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Steeds meer tweedehands EV’s op de Britse markt - Automobielmanagement.nl

Steeds meer tweedehands EV’s op de Britse markt

Het aanbod aan tweedehands elektrische auto’s ligt in Groot-Brittannië nu al zes keer zo hoog als twee jaar geleden. Vergeleken bij de zomer van 2015 worden er 66 procent meer elektrische occasions aangeboden.

Dat meldt AA Cars, het occasion portal van de Britse ANWB ‘AA’. Door het sterk groeiende aanbod staan de prijzen van tweedehands EV’s nogal onder druk. In het tweede kwartaal van 2014 lag de gemiddelde vraagprijs op 16.600 pond terwijl dat nu nog 13.751 pond (momenteel rond de 16.400 euro) is, een daling met ruim 17 procent. Oudere elektrische auto’s brengen niet meer dan een paar duizend euro op.

De AA verwacht overigens dat er in 2020 zo’n half miljoen elektrische en hybride auto’s op de Britse wegen zullen rijden. Op dit moment zijn er 4.100 oplaadplaatsen maar dat zouden er dit jaar al 500 meer moeten worden. De auto-organisatie zelf werkt in samenwerking met Chargemaster hard aan een sterke uitbreiding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding