In juni vertoonde de markt bovendien een flinke opleving want toen werden er met 658.326 auto’s ruim zeven procent meer verkocht dan een jaar eerder.

Duitse kopers van een occasion gaan wel steeds meer voor een jongere auto. Eén op de tien verkochte auto’s was nog geen jaar oud waarbij 30-ers de grootste groep kopers vormen. Bijna één op de drie van die jonge auto’s komt van een handelaar terwijl 15 procent eerder werd bereden door een werknemer van een dealer of garage. Ruim 30 procent van de kopers in deze categorie weet desgevraagd echter niet waar hun ‘nieuwe‘ auto precies vandaan komt. Opmerkelijk is daarbij dat bij jonge auto’s 60 procent wordt gefinancierd terwijl dat over de hele linie in Duitsland op 40 procent ligt, concludeert de auto-informatiegroep DAT. Ook het aantal mensen dat een allrisk verzekering afsluit ligt bij de kopers van een jonge auto beduidend hoger dan in het algemeen.