Best verkochte model was de Ford Fiesta maar ook andere kleine auto’s scoren uitstekend. Bij rond een derde van de verkopen ging het om een zogenaamde supermini.

Het meest gevraagd zijn auto’s tussen de één en drie jaar oud, meldt de federatie van autofabrikanten en -handelaren SMMT. "De goede gang van zaken weerspiegelt de groei op de markt voor nieuwe auto’s. De tweede hands markt is nog altijd sterk, wat goed nieuws is voor kopers want die hebben een ruimte keus," denkt directeur Mike Hawes van de organisatie. Hij waarschuwt echter dat ook hier de groei er uit kan zijn, net als vorige maand al op de nieuwmarkt is gebeurd, als de Britse consument door de onzekerheid rond Brexit het vertrouwen verliest: "De verdere groei in dit soort duurdere aankopen is afhankelijk van een stabiel vertrouwen bij zowel de consument als het bedrijfsleven."

Door de tot dit voorjaar aanhoudende ‘boom’ in de verkopen van nieuwe auto’s beginnen de prijzen van occasions in Groot-Brittannië wel danig te dalen. "Het aanbod begint op gelijke voet te komen met de vraag. Daarbij komt dat fabrikanten door de sterk gedaalde koers van het pond minder geneigd zijn om de verkoop van nieuwe auto’s te subsidiëren wat weer gevolgen kan hebben voor de tweede hands markt," denkt Chris Bosworth, directeur van financieringsmaatschappij Close Brothers Motor Finance.