Bynco (Buy Your Next Car Online) is een initiatief van AutoBinck Group en richt zich op de online verkoop van jong gebruikte auto’s. Volgens Jeroen Veldman, general manager van Bynco, is het initiatief uniek in Nederland. "In de markt van gebruikte auto’s is in ons land al decennialang weinig tot niets gebeurd op het gebied van innovatie. We geloven dat dit de nieuwe manier is voor consumenten om gebruikte auto’s te kopen."

Bynco wil een einde maken aan het ondoorzichtige koopproces van tweedehands auto’s en ‘wil eerlijk zijn over auto’s’. Veldman: "We zijn het heel gewoon gaan vinden dat je moet onderhandelen over de aankoopprijs en dat de auto waarin je een proefrit maakt nog niet technisch gekeurd is."

Met Bynco krijgen online kopers een compleet inzicht in de staat van de auto. "Je kunt op onze 360-graden foto’s alles zien wat je wilt zien." Niet alleen ieder krasje in de lak, maar zelfs de geur in de auto is gedocumenteerd. Naast de pluspunten, staan ook de minpunten beschreven. Alle auto’s die op Bynco.com te koop staan zijn technisch gekeurd door onafhankelijke specialisten van DEKRA. Het onderzoeksrapport is standaard te downloaden bij iedere aangeboden auto.

Wat Bynco naar eigen zeggen anders maakt is de koperservaring. "Het online kopen van een tweedehands auto is net zo makkelijk als het online kopen van een paar schoenen." Kopers rekenen af met iDEAL en krijgen de auto nog dezelfde week thuisbezorgd. In plaats van de korte proefrit bij de dealer, krijgt de koper de auto 14 dagen op proef. Bevalt de auto niet? Dan kan de auto retour zonder lastige vragen en krijgt de koper het volledige aankoopbedrag terug.

Daarnaast werkt men met vaste prijzen. "Wij kunnen onze scherpe en eerlijke prijzen neerzetten omdat we goed kunnen inkopen en geen dure showrooms hoeven te financieren van de opbrengst."