Flinke stijging aanbod occasions door consument in Q1 2017

De handel in occasions is ook in het eerste kwartaal van 2017 gestegen. Van de bijna 700.000 auto-advertenties die op Marktplaats werden geplaatst, was 14% een advertentie voor nieuwe auto en 86% voor een occasion.

De gemiddelde prijs voor occasions steeg met 1,2% ten opzichte van het vierde kwartaal in 2016. Opvallend is dat het aantal occasions, geplaatst door consumenten, steeg met 16% tegenover het voorgaande kwartaal. De gemiddelde prijs van nieuwe auto’s is met ruim 8,5% gedaald.

Dat de markt momenteel draait om de verkoop van duurdere jonge occasions, blijkt ook uit de extreme groei van het aantal auto-advertenties voor occasions jonger dan vijf jaar. Deze categorie advertenties steeg met ruim 27% ten opzichte van Q4 2016. Het aantal advertenties in de categorie ouder dan 15 jaar nam met 4% toe. Ook het aanbod van hybride auto’s steeg flink in vergelijking met een kwartaal eerder, maar liefst 13%.

"Consumenten lijken zich bewuster van de voordelen van het zelf verkopen van hun auto. Door de grote vraag is de markt gunstig, waardoor de verkoop niet lang hoeft te duren", aldus Paul de Vries woordvoerder Automotive Marktplaats.

De top vijf van meest geadverteerde automerken op Marktplaats Q1 2017:
1. Volkswagen
2. Peugeot
3. Opel
4. Renault
5. Ford  

Cabrio’s komen weer tevoorschijn

Het aantal cabrio-advertenties is in de eerste drie maanden van 2017 met 9% toegenomen. De verwachting is dat de interesse in cabrio’s in de lente nog verder omhoog schiet. De ‘cabrio’ is al de top 10 meeste views binnengeslopen. Het aantal klassiekers dat werd aangeboden nam af met 2,6%. De handel in klassiekers is minder seizoensgebonden dan cabrio’s, ook al staan in het voorjaar de eerste klassiekertours weer op het programma.

Met meer dan één miljoen views zochten Marktplaats-bezoekers massaal naar tweedehandsauto’s. Dit zijn de meest bekeken zoektermen:
1. Mercedes
2. Transporter
3. Automaat
4. BMW
5. GTI
6. Sprinter
7. Polo
8. Golf
9. Caddy
10. Cabrio
11. AMG
12. Audi A3

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Flinke stijging aanbod occasions door consument in Q1 2017 - Automobielmanagement.nl

Flinke stijging aanbod occasions door consument in Q1 2017

De handel in occasions is ook in het eerste kwartaal van 2017 gestegen. Van de bijna 700.000 auto-advertenties die op Marktplaats werden geplaatst, was 14% een advertentie voor nieuwe auto en 86% voor een occasion.

De gemiddelde prijs voor occasions steeg met 1,2% ten opzichte van het vierde kwartaal in 2016. Opvallend is dat het aantal occasions, geplaatst door consumenten, steeg met 16% tegenover het voorgaande kwartaal. De gemiddelde prijs van nieuwe auto’s is met ruim 8,5% gedaald.

Dat de markt momenteel draait om de verkoop van duurdere jonge occasions, blijkt ook uit de extreme groei van het aantal auto-advertenties voor occasions jonger dan vijf jaar. Deze categorie advertenties steeg met ruim 27% ten opzichte van Q4 2016. Het aantal advertenties in de categorie ouder dan 15 jaar nam met 4% toe. Ook het aanbod van hybride auto’s steeg flink in vergelijking met een kwartaal eerder, maar liefst 13%.

"Consumenten lijken zich bewuster van de voordelen van het zelf verkopen van hun auto. Door de grote vraag is de markt gunstig, waardoor de verkoop niet lang hoeft te duren", aldus Paul de Vries woordvoerder Automotive Marktplaats.

De top vijf van meest geadverteerde automerken op Marktplaats Q1 2017:
1. Volkswagen
2. Peugeot
3. Opel
4. Renault
5. Ford  

Cabrio’s komen weer tevoorschijn

Het aantal cabrio-advertenties is in de eerste drie maanden van 2017 met 9% toegenomen. De verwachting is dat de interesse in cabrio’s in de lente nog verder omhoog schiet. De ‘cabrio’ is al de top 10 meeste views binnengeslopen. Het aantal klassiekers dat werd aangeboden nam af met 2,6%. De handel in klassiekers is minder seizoensgebonden dan cabrio’s, ook al staan in het voorjaar de eerste klassiekertours weer op het programma.

Met meer dan één miljoen views zochten Marktplaats-bezoekers massaal naar tweedehandsauto’s. Dit zijn de meest bekeken zoektermen:
1. Mercedes
2. Transporter
3. Automaat
4. BMW
5. GTI
6. Sprinter
7. Polo
8. Golf
9. Caddy
10. Cabrio
11. AMG
12. Audi A3

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding