Vanuit Used Car Controller wordt de auto ter financiering aangeboden. Met een klik in Used Car Controller wordt een volledig geautomatiseerde financieringsaanvraag in gang gezet. Inclusief het voor de bank belangrijke verstrekking voorbehoud.

Roy Busschers, Senior Manager Corporate Loans: "Het financieren van de gebruikte auto voorraad wordt steeds lastiger. Algemene banken zien object financiering van gebruikte auto’s meestal niet zitten. Wij durven als branchespecialist bedrijfsvoorraden wel te financieren. Daarmee creëren we de groeimogelijkheden voor het autobedrijf die belangrijk zijn om duurzaam succesvol te blijven."

 Om een gebruikte auto te financieren moet een koppeling gemaakt worden met de praktijk van het autobedrijf en het bancaire proces. Dat zijn in principe twee werelden die voor de financiering van de gebruikte auto voorraad nauw moeten samenwerken. In de praktijk kan dan nog wel eens lastig zijn. Michel van Roon, mede-oprichter Used Car Controller: "De komende tijd gaan we het bancaire systeem van Findio voor auto koppelen met Used Car Controller. Het gaat dan niet alleen om de autogegevens, maar ook om de daarbij behorende RDW diensten en processen. Daarmee slaan we twee vliegen in een klap. We maken het gebruikers makkelijk om in een klik een voorraadfinanciering aan te vragen. Voor Findio voor auto zorgen we ervoor dat de bancaire systemen gevuld worden met de relevante informatie."

Om tot een professionele aanpak van upselling te komen, biedt Findio voor auto naast de voorraadfinanciering ook autofinancieringen voor consumenten. Zo ben je als autobedrijf een one-stop-shop met alle voordelen van dien. Zo kan een consumptief krediet bijdragen aan de verlaging van de kosten voor voorraadfinanciering. Een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

 

AM Driving Business Remarketing 2017 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding