Het kwaliteitslabel ‘100% onderhouden’ is qua opzet vergelijkbaar met het kilometerkeurmerk Nationale Autopas en is te herkennen aan het speciale weblabel bij de advertentie en bij de auto in de showroom. Het initiatief wordt gesteund door ANWB en BOVAG.

Consumenten die op Autokopen.nl een occasion zoeken krijgen dankzij het label in een oogopslag duidelijkheid: Deze auto’s hebben geen achterstallig onderhoud en hebben een sluitende onderhoudshistorie. Dat verkleint het risico op onverwachte, extra dure reparaties voor consumenten en draagt zo bij aan de verkoop van deze auto’s. De auto’s voorzien van het 100% onderhouden-weblabel zijn op Autokopen.nl apart te selecteren. 

Samenwerking 100% onderhouden en Autokopen.nl

100% onderhouden-directeur Anton Pluim is verheugd over de samenwerking met Autokopen.nl: "Het is onze ambitie om automobilisten beter voor te lichten over onderhoud aan hun auto en de gevolgen van het overslaan van onderhoud. Goed uitgevoerd, regulier onderhoud verlengt de levensduur en vermindert de kans op onverwachte, vaak onnodige reparaties en pech onderweg. Betrouwbare informatie over de onderhoudshistorie is belangrijk voor de koper van een gebruikte auto. Ik ben blij dat Autokopen.nl deze waardevolle zekerheid nu beter beschikbaar maakt voor mensen die een auto willen kopen."
 

Autokopers hechten waarde aan onderhoudsverleden

Autokopers hechten veel waarde aan informatie over het onderhoudsverleden van een auto, zo blijkt uit recent onderzoek van de Stichting 100% onderhouden. Een volledig onderhouden auto met een transparante historie is volgens de consument gemiddeld 972 euro meer waard. Bij de meeste geadverteerde auto’s is deze informatie moeilijk te achterhalen. De onafhankelijke Stichting 100% onderhouden verandert dit. Zij biedt autobedrijven sinds begin 2017 de mogelijkheid om de ‘100% onderhouden’-status toe te kennen aan occasions. Deze auto’s moeten tijdens de gehele levensduur tijdig en volgens de voorschriften van de fabrikant zijn onderhouden.
 

De stichting 100% onderhouden zet zich in om de transparantie, veiligheid en duurzaamheid in relatie tot goed auto-onderhoud te bevorderen. ANWB en BOVAG onderschrijven haar doelstellingen. Autokopen.nl ondersteunt betrouwbare autobedrijven bij de autoverkoop met webportals en webapplicaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding